Faraday Future представи първия си модел – FF 91 с 1,050 к.с.

Електромобили

В този блог: Срещу $5,000 депозит всеки може да си резервира Бъдещето на Фарадей.

То обаче все още е неясно, ако изключим техническите данни и това, че най-после видяхме как ще изглежда електромобилът на финансираната от китайската LeEco компания със странното име Faraday Future...

На излъчвано по интернет събитие от CES 2017 Faraday Future показа на живо идеята си за електромобил на бъдещето, както е логично да го наричаме докато не започне производство.

Ето какво знаем засега за FF 91:

  • Батерия: 130 кВтч;
  • Макс. мощност: 1,050 кс;
  • Очакван реален пробег: 600 км;
  • Зареждане DC: 200 кВт;
  • Зареждане AC: 15 кВт бордово зарядно;
  • Ускорение 0-96 км/ч   2.4 сек;
  • Колела: 21".

По време на представянето имаше известна доза технически гафове, както и не особено голямо желание колата да бъде показана на светло без камуфлаж. Опитът за безпилотно управление също не се получи.

Страничните огледала на FF 91 са направени така, че да може да се свалят при регулаторно одобрение за използване на камери вместо тях. Дръжки на вратите няма – на тяхно място има сензорни екранчета и вратите се отварят срещуположно.

Вътре прави впечатление пространственото оформление на задните седалки, с множество настройки на позицията и масажна функция. Както и да го гледаш прилича на търсене на по-платежоспособни клиенти.

Стъклото на тавана и задните врати може да се затъмняват допълнително чрез докосване с пръст. Ако пък денят не ти върви колата има функция за лицево разпознаване и настройва музиката и температурата спрямо настроението ти.

Точно започна 2017 и в момента намерения за производство по някое време през 2018 г. изглеждат малко далеч. Но пък компанията уверява, че въпреки всичкия скептицизъм FF 91 ще го бъде. Само нямаме идея какво означава това 91!

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари