Hyundai пуска малък електро SUV от 2018

Електромобили

В този блог: Случайна снимка на облепен нов електо модел на Hyundai.

Въпреки че все още натиска повече в посока водородни автомобили, Hyundai няма как да остане по-назад от конкурентите си и паралелно с разработката на безпилотната си кола и няколко хибридни и водородни коли вече е на прага да пусне свой собствен малък електрически SUV.

Засега разполагаме само с една снимка, на която колата е силно замаскирана, но според запознати в нея ще има батерия с капацитет от 64 кВтч за реален пробег 300-320 км с едно зареждане.

Първият прототип на новия SUV е бил забелязан в подземен паркинг в Seongnam-si. Предвид почти цялостното покритие на колата е трудно да се различат някакви отличителни част от дизайна й, но вече знаем, че това е въпросният прототип Hyundai, след като ETNews потвърди информацията.

Засега от Hyundai отказват да дадат повече информация около електромобилните си планове, но потвърдиха, че такава програма съществува и плановете наистина са той да влезе в продажба през следващата година.

В края на 2016 г. изпълнителният директор на Hyundai Дейв Жуковски каза, че през следващите няколко години компанията планира да пусне на пазара пет хибрида, четири плъгин хибрида, четири електромобила и един автомобил с водородна горивна клетка.

Най-вероятно при старта на продажбите колата ще е достъпна само в Европа и Южна Корея и на по-късeн етап заедно с другите нови автомобили ще влезе в САЩ.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума