AUDI готви електрически модел с 500 км пробег в Китай

Електромобили

В този блог: Audi подписа споразумение с FAW за производството на пет електрифицирани автомобила в Китай до 2020 г.

Още от старта на новата година си личи, че през 2017 ще има сериозен напредък в развитието на електромобилният свят, след като редица големи автомобилни производители обявиха своите планове за производство и разпространение на електрически коли през следващите 10 години...

В играта се включва и AUDI, която вчера обяви нова партньорска сделка с китайската компания FAW за разпространение на пет електрифицирани автомобила в Азия, като част от 10 годишно споразумение между двете компании.

Споразумението е подписано вчера в Changchun от изпълнителният директор на AUDI AG Рупърт Щадлер, президентът на Volkswagen Kитай и Ксу Пинг, член на борда на директорите във FAW.

AUDI и FAW работят заедно от близо 30 години и имат основна заслуга за развитието на автомобилният бизнес в Китай и това разширено партньорство се очаква да засили присъствието на AUDI в Китай чрез новите електрически автомобили.

През следващите пет години AUDI и FAW трябва да произведат пет E-tron модела за местния пазар в Китай, като единият от тях ще бъде изцяло електрически с възможност за изминаване на 500 км с едно зареждане.

От тази година в добавка към Audi A6 L e-tron и Audi Q7 e-tron, AUDI ще пусне още два електрифицирани модела местно производство на китайският пазар.

Audi A6 L e-tron има максимална скорост от 130 км/ч и ускорява от 0 до 100км/ч за 8,4 секунди, докато по-големият му брат Q7 e-tron ускорява от 0 до 100км/ч за 6,2 секунди и може да измине 55 км в режим на ток.

Volkswagen пък планира да произвежда 30 електрически и хибридни модела до 2025 г. в опит за промяна в по-добра посока след Дизелгейт скандала.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари