Излезе подобреният автопилот на Tesla

Електромобили

В този блог: Елон Мъск обяви подобрения автопилот и предупреди да се ползва внимателно.

Излезе първата фаза на подобрения автопилот на Tesla. Някои от колите обаче ще имат нужда от сервизиране за да може ситемата да работи ормално...

Миналата седмица Tesla започна да инсталира първата фаза от подобрения автопилот. В петък компанията започна да отключва новите възможности за всички електромобили, оборудвани с хардуера за втората генерация автопилот.

Своевременно обаче Елон Мъск помоли собствениците на Tesla да внимават с автопилота, тъй като някои от колите ще имат нужда от повече настройки.

По подобен начин когато се стартира първия автопилот, камерите на Model S и X трябваше да бъдат калибрирани и доста от опциите бяха отключени за кратко.

Новият софтуер е инсталиран "в сянка", което значи, че работи на заден план без да поема контрол над колата. Това значително е помогнало с калибрирането на сензорите, но въпреки всичко някои от коли ще трябва да бъдат сервизирани за "настройка на ъгъла на камерата":

enchanced-autopilot-adjustments

Собствениците трябва да внимават с новата версия, особено ако колата им има нужда от сервизиране. А как да разберат, че трябва да посетят сервиза? Лесно, калибрацията на камерите няма да завърши успешно и трябва да се появят предупредителни съобщения.

enchanced-autopilot-adjustments2

 Ако всичко върви добре, първата фаза от подобрения автопилот скоро ще бъде активна. Подобрените възможности включват круиз контрол, следящ пътната обстановка, предупреждение при възможен сблъсък напред и автоматично завиване, което все още се тества при ниски скорости за първите 1000 автомобила. Все още не е ясно дали ще бъде отключено за всички коли.

 

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения