Tesla вече и в Тайван

Електромобили

В този блог: Tesla с първи доставки и първи суперчарджър в Тайван.

Щастливи собственици на Tesla вече има и в Тайван. След първите доставки компанията планира да разшири мрежата от зарядни станции, сервизи и магазини...

Tesla завзема нови територии в Азия с нови магазини и суперчарджъри в Южна Корея, Китай, а вече и Тайван. Компанията е направила първите доставки на електромобили в Тайван тази седмица. На снимката се виждат щастливите собственици и екипът от представителството на Tesla.

През септември автомобилният производител отвори първият си магазин в столицата на Тайван. Първите поръчки са пристигнали веднага, а вчера е дошло време и за доставките.

Новите собственици на електромобили ще се радват и на поставения миналата седмица Tesla суперчаржър в столицата. Tesla Taiwan публикува снимки от първата доставка на Model S и откриването на зарядната станция.

Изглежда от компанията очакват достатъчно търсене, тъй като вече планират продължаване на мрежата от суперчарджъри, сервизни центрове и магазини в други големи градове на острова. Чрез онлайн заявките за Model 3, които са над 400 000, Tesla може да прогнозира кои от все още недостигнатите страни ще имат по-завишено търсене.

Тайван е с население от 23 милиона души и растящ автомобилен пазар. Подобно на Китай обаче, страната има проблеми със замърсяването и търси алтернативен транспорт като електромобилите.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума