Сериозни планове за развитие на електрическия сектор в Калифорния

Електромобили

В този блог: Електрическите компании в Калифорния търсят $1 милиард финансиране за различни проекти свързани с развитието на електромобилния сектор през следващите 5-10 години.

Заложените в тези проекти предложения са доста интересни и са в пълен синхрон с желанието на местната управа да увеличи броя на електрическите превозни средства в щата до 1,5 милиона през 2025г.

Проектите са много на брой и различни, но основното, за което се търси финансиране е изграждането на зарядна инфраструктура включваща зарядни станции както за коли, така и за камиони, пикапи, автобуси и малки до средни водни превозни средства.

Ето накратко какви предложения имат трите водещи електрически компании в Калифорния и какво финансиране търси всяка от тях.

Southern California Edison ($570 милиона)

Компанията предлага да инвестира желаната сума по следния начин:

  • Финансиране за изграждането на инфраструктура от зарядни станции за тежки превозни средства.
  • Партньорство със South Coast Air Quality Management District и предоставяне на електрически камиони и пикапи за превоз на товар от пристанището в Сан Диего към града.
  • Промоционални пакети за закупилите зарядна станция с преференциални цени за зареждане за определен период от време и по-ниски цени на зареждане в определени части от денонощието. В предложението са включени и няколко краткосрочни проекта, чиято цел е да се осигури:
  • Отстъпка за всеки, който не е част от програмата Charge Ready системата и инсталира зарядна станция в гаража си.
  • Изграждане на инфраструктура от зарядна станция за транзитни автобуси и отстъпка при закупуването на зарядна станция за автобуси. Този проект е основно насочен към туристически агенции, които скоро ще се сдобият с електрически автобуси, като целта му е да увеличи използването им за междуградски и щатски пътувания.
  • Проект за подмяна на машините, които се използват за разтоварване и транспорт на стоки от корабите на пристанището в Лонг Бийч с електрически такива (съществуващите се задвижват от дизелови двигатели)
  • Изграждането на пет бързи DC зарядни станции с общо 50 DCFC порта на ключови локации с голям поток от движение в населени места.
  • Бонуси за таксиметрови шофьори, които използват електромобил и бонуси за хора, които ползват споделени електрически коли и навъртят определено разстояние за фиксиран период от време. Тази програма има за цел да стимулира използването на споделени електрически коли и да привлече нови клиенти в електормобиният свят.

PG&E’s ($253 милиона)

Компанията смята да инвестира парите основно в проекти, които да направят зареждането на електромобили по-бързо лесно и достъпно за масовия потребител, като същевременно се насочват и към проекти свързани с електрически промени във флота и тежкотоварните превозни средства.

Ето върху какво основно насочват вниманието си PG&E's.

  • Инвестиране в производството на средни и големи електирчески превозни средства като пикапи и малки камиони
  • Подмяна на дизеловите двигатели на малките и средни водни превозни средства на пристанището с електрически и подмяната на училищните автобуси с такива на ток. За решение на проблема с мръсния въздух в града, за който старите дизеолови машини на пристанището и камионите транспортиращи стоки спомагат PG&E предлага в рамките на пет години да се изгради инфраструктура от зарядни станции, на които да могат да се зареждат водните превозни и средства и тежкотоварните камиони в опит да се намали и тотално елиминира използването на дизелови двигатели в този сектор.
  • В отговор на желанието на клиентите си за повече бързи зарядни станции (такива, които напълно зареждат колата за 20-30 мин) PG&E предлага да съдейства с изграждането на инфраструктура от зарядни станции в северна и централна Калифорния и ще предложи значителна отстъпка при закупуването на зарядни станции от хора, които в по-бедните райони на щата.

San Diego Gas & Electric ($244.1 милиона)

А ето и как San Diego Gas & Electric планират да инвестират търсените $244 милиона.

  • Residential Charging Program: Инсталация на 90,000 зарядни станции в домовете на клиенти на компанията.
  • Airport Electrification: Инсталация на до 45 зарядни станции, които да могат да обслужват 90 от машините използвани на летището в Сан Диего.
  • Port Electrification: Инсталация на зарядни станции на пристанището в Сан Диего, със специални устройства, които да събират информация за начина на зареждане на електрокари, тежкотоварни камиони и други, с цел подобряване на устройствата в бъдеще.
  • Electrify Local Highways: Свързана мрежа от зарядни станции на две от големите магистрали в Сан Диего.
  • Green Taxi/Rideshare/Shuttles: Намерения за закупуването на електрически таксита и малки бусчета, както и инсталацията на пет зарядни станции по фиксирани маршрути, по който те ще се движат. Освен това 50 души от използващите споделени коли ще получат кредит, който могат да използват като отстъпка от месечната си сметка за ток.
  • Dealership Incentives: Финансиране на обучаваща програма свързана с продажбите на Електромобили и запознаването на масовия потребител с електромобилния свят.

Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения