Tesla Model 3 без 100 кВтч батерия

Електромобили

В този блог: По-малката колесна база не позволява вграждане на 100 кВтч батерия в Model 3.

Не е обявено официално, но така отговаря Елон Мъск на въпрос в Twitter. Промени с усъвършенстване на технологиите са възможни, но поне за начало масовият електромобил на Tesla няма да се предлага с най-голямата батерия...

Причината е, че шасито на Model 3 е по-малко от това на S и X и сегашната 100 кВтч батерия няма да се побере между колелата.

На снимката отгоре се вижда, че Model 3 е много близо като размер до Model S, но ето че и тази малка разлика е достатъчна да не може голямата батерия да се монтира.

Батерията на Model 3 обаче ще е с различни клетки – 21700 вместо 18650 – поне спрямо досегашните Model S и X. Старите клетки са по-малки и от в 100 кВтч батерията има 8,256 от тях.

Разликата в размера между двата типа е малка – само половин сантиметър във височината и 3 мм в диаметър. Новите обаче имат доста по-голяма енергийна плътност – в първата версия Tesla Powerwall стационарните батерии бяха с 18650 клетки, но сега с новите 21700 клетки не само са с двойно по-голям капацитет, но са и по-евтини.

С тези нови оптимизирани 21700 клетки най-голямата батерия на Model 3 може да е 90 кВтч. Засега има информация, че тестват 70 кВтч батерия, а след някой и друг месец ще научим повече.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

интересни са тези нови батерии! доколкото съм чел достигат капацитет 4.7Аh, на Samsung(pdf
, което е около двойно на досегашните(18650) !?

nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения