Нов мексикански електромобил на местния пазар от 2018 г.

Електромобили

В този блог: Giant Motors разработва нова електро кола, която ще се произвежда в Мексико.

Моделът ще е предназначен за мексиканския пазар от началото на 2018 г...

Изпълнителния директор на Giant Motors за Латинска Америка Елиас Масри споделя пред Форбс следното: "Ние разработваме нова мексиканска електрическа кола, която не само ще се сглобява в Мексико, но ще бъде моделирана така, че да отговоря на нуждите на мексиканските потребители".

Производството на електромобила ще се извършва съвместно с Moldex, която е поделение на най-големия производител на хляб в света Grupo Bimbo. Изглежда странно, но има и още един любопитен факт – Giant Motors e компания на четвъртия най-богат човек в света, милиардера Карлос Слим.

Работещ прототип на въпросния електромобил ще бъде показан по-късно тази година, след което компанията и местните власти за начало ще го представят като такси в Мексико сити, където замърсяването на въздуха е огромен проблем. Точно такъв проблем имаме и в София и други български населени места.

Карлос Слим може да е сред най-богатите хора, но за електромобилния си проект Giant Motors търси правителствено финансиране и сътрудничество. Компанията вече обяви и едно бизнес сътрудничество за над $200 милиона – с китайската JAC Motors за съвместно производство в Мексико.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари