Tesla доставя 200 изцяло безпилотни Model S и X в Арабските Емирства (видео)

Електромобили

В този блог: Дубай поръча 200 изцяло безпилотни коли от Tesla.

Новите електромобили ще се включат в таксиметровата флота на града и ще помогнат за осъществяването на плановете Дубай да се превърне в най-умният град в света. Града си е поставил за цел 25% от трафика на града да е изцяло автономен до 2030-та...

От миналата година в Дубай се подготвят да приемат самоуправляващите се автомобили чрез фондацията Dubai Future. Плановете са до 2030-та 25% от трафика в града да е изцяло автономен. При обявяването на тази цел бе развита и концепция за автономни таксита от Tesla.

Концепцията явно ще се превърне в реалност след официална поръчка на 200 електромобила Model S и X със възможност за пълно самоуправление. Сделката е сключена в деня, в който Tesla официално отвори врати в Обединените арабски емирства.

Матар ал Тайер, главен председател на борда на директорите на Пътнотранспортния отдел споменал, че тези стъпки са част от плана Дубай да се превърне в най-умният град в света, съобразявайки се със зелена икономика и устойчиво развитие.

Няма конкретен срок за доставката на 200 електромобила, но Tesla възнамерява да започне доставките в Дубай през юли. Новите превозни средства ще бъдат прибавени към луксозната флота на Dubai Taxi Corporation.

Автомобилите ще бъдат оборудвани с необходимия хардуер, но ще трябва да почакат до края на годината докато бъде пуснат софтуерът. От пътнотранспортният отдел ще имат грижата да узаконят използването на самоуправляващи се превозни средства. Никоя от страните не е споделила стойността на сделката, но при средна цена от 90 000 долара между Model S и X може да надхвърли 18 милиона долара.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума