Голям Chevrolet Bolt тест без шофьори от 2018 г.

Електромобили

В този блог: General Motors планира да пусне хиляди автономни Bolt електромобили с Lyft.

Тя (Lyft) вече е собственост на GM и е най-големият конкурент на Uber и инвестицията на General Motors в такава компания ги поставя в много добра позиция на този бъдещ огромен пазар...

Сега още не сме много близо до възприемане на тези неща със споделените коли. Обичаме да си караме нашите, но куп компании вече се надпреварват здраво да пуснат коли, които могат да се управляват сами, със съответните търговски интереси, които стоят зад тази нова технология.

Новината от Reuters е поредното сериозно намерение в тази посока и понеже става дума за хиляди още от следващата година, ни е чудно как точно ще се получи с регулациите в този супер кратък срок, като знаем как са нещата с административните процедури.

Повечето от специално оборудваните Bolt-ове (да...) ще се тестват от Lyft в няколко щата, което според източници на Reuters означава, че засега GM няма скорошни планове да ги продава на крайни клиенти.

Засега може да се разчита само на думите на тези източници, защото няма официално потвърждение от GM, откъдето в прес съобщение от петък казват, че "Не предоставяме специфични детайли за пускане на потенциални бъдещи продукти или технологии. Това, което сме казали е, че нашата безпилотна технология ще се появи в услуги за споделени коли по-скоро отколкото очаквате."

Интересно е в България какво би било търсенето на подобни услуги – да има по градовете разпръснати електромобили, които всеки да може да използва, при това с вариант да не се налага да шофира?

А доколко техниката е готовa да се справя изцяло сама предстои да разберем.

От: Reuters


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари