e-Mii може да е първият електро модел от SEAT

Електромобили

В този блог: SEAT показа e-Mii градска кола на Mobile World Congress в Барселона.

Планът е моделът да бъде пуснат на пазара преди 2019 г. с нови технологии за свързаност...

На този етап e-Mii е концепция на базата на предлагания от 2013 г. насам Volkswagen e-Up!, с 81 кс (155 Нм макс. въртящ момент) електромотор и около 120-150 км реален пробег.

Според SEAT, максималната скорост на e-Mii ще бъде 130 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 11.3 секунди, което е с повече от секунда по-бързо от това на e-Up!.

Зареждането е като при e-Up!, бавно от стандартен контакт (8-9 часа) или за половин час до 80% от бърза DC зареждачка. Като за 2018- или 2019-та година е малко старичко да се пуска с такива характеристики, но някои авто производители очевидно изостават при електромобилните технологии по различни причини.

По време на изложението компанията не предостави конкретни данни за производство, но вече е заявявала, че ще има електрически модел в гамата си преди 2019 г. Шефът на SEAT Лука де Мео обаче обяви, че e-Mii е "подготовка" за модел, който ще бъде разкрит през 2019 г. Преди това ще бъде пусната флота от e-Mii електромобили в Барселона за тестове.

Тази "флота" ще се състои от 10 коли и ще може да се управлява с цифров код през мобилен телефон, каквото и да означава това.

Дали ще го пуснат през 2018 или чак през 2019-та? е-Мии, ще видим!

От: Autocar


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума