Честит 3-ти март с едно ново 'Произведено в България'

Електромобили

В този блог: По повод националния празник на България ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ започва продажби на български зарядни станции.

Голям трафик беше вчера за излизане от София (където живеем) и сме сигурни, че из цялата страна е оживено за празника. На връщане от монтаж на зарядна станция видяхме кипежа по пътищата и се включваме във вълната с нови произведени в България зарядни станции, за да направим по-лесно и удобно пътуването с електромобили из България...

Защо 'Произведено в България'?

Друго си е да вдъхновиш хора, да събереш екип, да проектираш и разработиш собствен продукт. Ние си можем в България и няма какво да се свиваме и да мислим, че сме по-назад от другите. Има си много трудности у нас, факт е, но се преодоляват, трупа се опит, върви се напред и си допринасяме за нашата си икономика като произвеждаме в България.

Сега се присъединяваме към много други български фирми и успяхме да устоим на изкушението 'внос'. Откакто започнахме развойния процес на зарядните станции много хора ни питаха защо не внесете това от Китай или Испания, защо не произвеждате онова в Турция? Ама как? В това няма тръпка, а пък ние искаме да си напънем мозъците – щом е направено другаде какъв ни е проблемът да го направим и ние?

А и защото ни е част от мисленето и посоката – цялата група за електрическа мобилност, която сме създали е основана на такива творчески неща, които правим тук в България. И блогa eCars.bg, и приложението ВсичкоТок, и клуба КарамЕЛ... та си беше логично и ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ да подкара българско производство на зарядни станции. А и едно нещо се получава готино – името на компанията като видиш върху устройствата и не се чудиш за какви зарядни станции става дума :).

Какво произвеждаме

На първа писта сме с два модела – семпъл и луксозен. Като за старт е добре, че да има за различни желания и нужди. Следват още!

Семплият модел представлява метална кутия с плавен изчистен дизайн – съвсем простичка, с Тип 2 контакта плюс името и логото. Така, както вече стана дума, се разбира веднага за какво се използва устройството. Може да се монтира и навън, подходяща е когато няма нужда от допълнителни функции, комуникация или пък за фирмени паркинги с множество инсталации. Това не изчерпва възможните приложения, разбира се, има много и различни, но важното е да предложим семпъл модел, който просто да зарежда надеждно електромобили.

sempli-zarriadni-stancii-elektromobili-bg

Другото си е по играчка. С него започнахме още отначало като идея и еволюира за две години откакто подкарахме разработката от 2015-та насам. Накрая стигнахме до корпус от елоксиран алуминий (това е за да го защитим добре), със закалено стъкло и специално изработена светодиодна подсветка във формата на логото на цялото лице. И за символика, в гумата на колата (в контура на логото) поставихме Тип 2 контакта, да показва статусите на зареждане с отделен LED ринг, също проектиран и произведен в България.

Този модел предлагаме също със свързаност към нашите сървъри, ограничаване на достъпа с RFID, заплащане на заряда чрез мобилното приложение ВсичкоТок (включително с NFC функцията на смартфоните) и интерактивен екран да показва информация за зареждане и по някоя и друга рекламка или клипче. Е, да, малко и спамец да вкараме в схемата :).

alu-zariadna-stancia-elektromobili-bg

И накрая, но грам не на последно място – мозъкът на станциите също е проектиран и произведен от български специалисти. Това е контролерът на зарядната станция, който управлява комуникацията с електромобила и зареждането. Боднахме едно 'Произведено в България' на платките, естествено – да си се знае.

Има още много подробности, но е празник и ще ги разписваме допълнително в блога. Сега преди празнуването още малко за другите неща и да пускаме в забавленията всички.

Какво още предлагаме

Това си го имаме отдавна, но сега идва освежаването:

ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ вече е с нова интернет страница, с онлайн магазин за зарядни станции и аксесоари за електромобили.

ВсичкоТок локаторът – там е голяма смяната. Нарекохме го навигационно приложение за зареждане на електромобили, новата му интернет страница идва скоро, но най-голямата работа там ни е по първото българско мобилно приложение за намиране на зарядни станции – зад ъгъла е, идва скоро по екраните :).

КарамЕЛ – Клубът сега леко изостава, но ще се върне с пълна сила също с нова интернет страница – вече под мотото КЛУБ И ОБЯВИ за електромобили. Или, я кажи дали по ти пасва КЛУБ И ПАЗАР (ей така ако дадеш едно мнение в коментарите ще е супер).

Айде весело днес и занапред, до следващите ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ новини!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Аз имам 2 предложения засега:

1. КарамЕЛ - купи, продай и карай ел
2. КарамЕЛ - клуб и оказион

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари