Така ли ще се дразним сега с тоз Renault ZOE e-Sport?

Електромобили

В този блог: Луда работа отвсякъде – Renault ZOE e-sport концепт с два мотора, 456 коня и 3.2 сек. ускорение.

На автосалона в Женева Renault показва супер електриково син ZOE с Formula E технологии...

Отвън спойлерите и цветовете са вдъхновени от Formula E болидите на Renault, но и интериорът е не по-малко 'състезателен'. Волан, табло и две рейсинг седалки от алкантара, плюс съвременен интерактивен екран и спортни уреди.

Разликата със стандартния ZOE е разбиваща и в задвижването – e-Sport има два електромотора с макс. мощност 456 кс (640 Нм), което е с много над ограничените до 270 кс болиди от Formuma E.

С тези коне и нютонметри според Renault ZOE e-sport набира до 100 км/ч за 3.2 секунди и стига до максималните 210 км/ч за под 10 секунди.

Батерията е от последния ZE40 модел с капаците 41 кВтч, но купето е уникално не само на дизайн, а е също така олекотено до 1,400 кг с използване на карбон и кевлар.

zoe-e-sport-concept-inerior

Окачването също е тотално променено - следата е по-широка, джантите са 20", клиренсът е по-малък и се настройва с четиристепенни амортисьори. Купето е изцяло от карбон, в задните врати има дифузери и аеродинамиката се допълва от заден спойлер. Прилича си на рейскар отвсякъде.

Много пипнато, много. И много жалко, че е само една единствена концептуална бройка като за автосалон(и). Достатъчно да ни подразни здраво, че сега нашият ZOE ни изглежда 'леко' бавничък и неагресивен, но ще ни мине :).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Вече съм го капарирал...

Стефан
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения