7-местен SUV със сменяема батерия от NIO

Електромобили

В този блог: NIO представи първия си модел за масово производство.

NIO ES8 ще бъде 7 местен градски джип, който по нищо няма да отстъпва на ДВГ вариантите. Планирано е заместване на времеемкото зареждане с бързосменяеми батерии...

След поредица обявени нови електрически модели идва ред и на NIO. Днес компанията представи първия си производствен модел на авто шоуто в Шанхай.

Новият модел е наречен NIO ES8 и е 7-местен градски джип. Въпреки че компанията се представя като "световен автопроизводител", основните инвеститори и производство са в Китай. Съответно този модел е предназначен за китайския пазар.

От NIO не издадоха технически данни, но част от отличителните елементи са изцяло алуминиево шаси, два електродвигателя (отпред и отзад) осигуряващи 4х4 задвижване и променливо въздушно окачване. Дизайнът отговаря на идентичността на компанията.

NIO-ES8-SUV-interior

Най-интересният елемент от представянето е концепцията за бързо сменяеми батерии, които ще позволяват по-бързо връщане на пътя дори и от бензиностанциите. Към момента Tesla и Better Place са опитвали да заменят зареждането с бързо сменяеми батерии, но не и с успешен бизнес модел.

Прототипът на ES8 вече е бил тестван при -30°C в Монголия и 40°C в Австралия. Явно работят бързо тъй като производството и доставките ще започнат догодина.

От Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума