А кажи, че това е китайско

Електромобили

В този блог: Супер електро SUV представи Roewe в Шанхай с име като на Skoda - Vision-E.

Roewe Vision-E изглежда като дизайнерско изпълнение на утвърден автопроизводител и ще излезе на пазара в Китай още през 2018 г...

Roewe е марка на SAIC, създадена след неуспешен опит да бъдат купени правата за Rover. В случая има и още едно сходство, а именно с Vision E SUV концепцията, която Skoda представи само ден по-рано.

Интересното е, че Skoda Vision E ще се произвежда в Китай от... Shanghai Auto Industry Corporation или накратко казано – SAIC.

За собствения им Vision-E концепт, изпълнението изглежда несравнимо по-добро от китайските творения отпреди 5-10 години. Налице са и модерни атрибути като екран зад волана и централен 14" сензорен екран. Проекцията на предното стъкло (HUD) са я докарали много добре и картата показва целия град.

Според Roewe Vision-E ще набира до 100 км/ч за под 4 секунди и пробегът ще е 500 км. Това последното звучи добре, но засега обикновено е показател по не особено реалистични регулаторни тестове. Но и 400 км да прави с едно зареждане си е супер прилично. Не е ясно каква е батерията, но за такъв пробег ще трябва да е около 90 кВтч.

Яка концепция е и ако я докарат в подобен вид за продаване, ще да върви като топъл хляб. Само трябва да помним – това е Vision-E, не Vision E.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Е то и руснаците могат да рисуват коли, ама още не са направили кола. Да не се окаже и тази така?

Б
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума