Opel обяви цена на Ampera-e за Германия – от €39,330*

Електромобили

В този блог: На 20 април 2017 г. Opel най-накрая обяви базовата цена на Ampera-е за Германия.

Очаквахме цена около €35,000, за да може Ampera-e да е конкурентен, но от друга страна батерията и пробегът са значително по-големи от останалите електро коли на пазара с изключение на Tesla, което очевидно се отразява и в цената...

Нещата обаче са много различни от времето, когато първият Ampera излезе на пазара преди 6 години. Тогава електромобилите бяха нещо съвсем ново и цената не кореспондираше с нищо друго в гамата на  Opel – просто нямаше такова нещо като Opel за €43,000. Е, нещата с електромобилите се промениха много за последните 5-6 години, но не и ценообразуването на  Opel, както ще разбереш след малко (мда, за съжаление звездичката в заглавието не е правописна грешка). 

Сега на пазара има повече електромобили, цените на батериите спадат постоянно и за новия модел в GM се ориентираха към изцяло електрическа версия.

Opel вече не е собственост на GM (Peugeot я купи за смешната сума от около €1.3 милиарда), но Ampera-e ще бъде запазен, въпреки че се прави в завод на GM в щатите.

След доста забавяне вече знаем и колко ще струва Ampera-e, поне в Германия. Обявената базова цена е €39,330 (само че не и за първите бройки, които идват през есента). В Германия има и €4,000 субсидия, както и €380 ДДС приспадане (на тази цена), което означава, че  Ampera-e ще може да се купи за €34,950.

Общо 40 Opel дилъра са одобрени да предлагат Ampera-e в Германия, като за целта техни служители са преминали обучение. Това прилича на системата на BMW, където за електромобилите се грижат i-агенти.

Ето да припомним техническите данни на Opel Ampera-e:

  • Батерия: 60 кВтч;
  • Електромотор: 150 кВт;
  • Реален пробег: 380-400 км;
  • Ускорение 0-100 км/ч: 7.3 сек.;
  • Бордово зарядно: 7.2 кВт; и
  • Бързо зареждане: DC 50 кВт.

Идва време и за звездичката. За начало Opel ще действа като Tesla – ще предлага по-скъп вариант. От края на лятото ще може да се поръчват само "First Edition" коли на цена €44,060, която след приспадане на субсидията в Германия слиза на €39,680.

След това ще дойде и по-евтиният модел, но според Electrive тази година в Германия ще бъдат доставени само няколкостотин Ampera-e.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Кой коментира това

Коментиране като гост

0 / 9999 символно ограничение
Текстът трябва да е между 5-9999 символа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна