Нови електромобили в един завод от NEVS и Iconiq (видео)

Електромобили

В този блог: Нов китайски електрически ван с арабско участие от 2019 г.

Китайската компания NEVS, която придоби фалиралата SAAB, обяви ново споразумение за съвместно производство със също китайския електромобилен стартъп Iconiq...

Двете компании ще произвеждат електро модели под съответните марки в новостроящ се завод в Тянжин. Това е деветата фабрика, която ще получи лиценз за производство на електромобили от китайското правителство.

Iconiq ще прави своите модели само в Тянжин, докато NEVS ще произвежда също и в бившия завод на SAAB в шведския град Тролхетан, както и в планиран нов завод във Фуджиян, Китай.

Първият електромобил на Iconiq ще бъде миниван наречен Seven, който беше представен като концепт по време на Monterey Car Week 2016. Производството трябва да започне през 2019 г., но има един интересен факт – в разработката на Seven участва базираната в Обединените Арабски Емирства W Motors и един от първите клиенти за минивана ще бъде правителството на ОАЕ.

Дали заради това или по друга причина – SEVEN е с луксозен интериор, включващ ергономични кресла и огромен телевизор.

При NEVS нещата са малко по-познати поне като за начало – първият модел ще бъде електрическа версия на бившия Saab 9-3. След това през 2020 г. ще има нов по-голям изцяло електрически модел.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума