Елон Мъск - 'Трафикът е едно от най-душевно потискащите неща'

Електромобили

В този блог: Три решения за борба със задръстванията.

От летящи, самоуоравляващи се коли до ансансьори и тунели под градовете - бъдещето на транспорта ще бъде интересно. Вижте някои от предложенията, които излязоха през последната седмица...

На конференцията на TED миналта седмица Елон Мъск сподели, че "Трафикът е едно от най-пагубните неща за човек." Много хора вярват, че с идването на автоматизирани автомобили, задръстванията ще намалеят. На практика обаче намаляването на цената за придвижване (5-10 пъти) може значително да увеличи броя превозни средства.

Мисли се за решение на този проблем и през последната седмица бяха представени три различни идеи.

Първата идея идва от Kutty Hawk с техният летателен апарат. Самоуправляващите се летящи коли с вертикално излитане ще бъдат част от ежедневието ни в близко бъдеще. А съдейки по посоката, в която са тръгнали, може би ще са по-бързи и по-безопасни от наземния транспорт.

Ето и представящото видео:

В Uber правят крачка напред – планират пускането на цяла мрежа от летящи превозни средства до 2020-та в Далас и Дубай. Те ще бъдат част от услугите под името Uber Elevate. При поръчка стандартна кола ще превозва пътника до малки "летища", откъдето превозът ще продължава по въздух.

Повече информация за идеята в следващото видео:

Третото предложение е доста по-познато и идва от Елон Мъск. На няколко пъти той изказваше недоволството си от задръстванията в Лос Анджелис и разкриваше идеите си за копаене на тунели и нов вид транспорт – Hyperloop.

Изглежда освен междуградски превози, Мъск иска да копае тунели и за (супер скоростно) придвижване под градовете. Във видеото отдолу ще прихванеш идеята за ансансьорни платформи, които ще се движат с над 100 км/ч в тунели под земята.

Пътят, който е избрал Мъск, за да осъществи идеите си, е драстично намаляне на цената за изграждане на тунели. Ето и видеото:

Несъмнено ще се появят и други решения, които ще направят транспорта още по-интересен.

От: Peter Diamandis

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Този с летящия дрон е и според Мъск и според мен пълна глупост и липса на идеи. Първо е мега шумно и второ много опасно...

Ivan
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари