80 електро камиончета купува DeutscheSee

Електромобили

В този блог: Доставчикът на риба DeutscheSee пред покупка на 80 лекотоварни електромобила.

За начало ще използват електро возилата в Кьолн и постепенно новият авто или по-скоро електропарк ще обхване още 20 големи германски града...

Може да звучи странно, но електро камиончетата са производство нa Германски пощи. Голяма организация е и след като питали VW и Mercedes дали ще им направят електро камиончета и това не се случило, решили да си купят един малък производител на електро модели, да му предоставят база и да увеличат производството. В резултат имаше следната реакция, а пощите съдиха VW за €12 милиарда за нанесени щети вследствие на лъжите, че "чистите" дизели са чисти (известно като Дизелгейт).

Ако не си кликнал/а последния линк отгоре, реакцията беше от шефа на VW, който беше безкрайно раздразнен от това, че пощите няма да си купят електро возила от неговата компания и вместо това ще си ги правят сами.

И не само това, ами ще ги продават и на други. Ето че тези продажби вече започват и един от първите големи клиенти е DeutscheSee, която е поръчала 80 от специално пригодените за транспортни нужди електромобили. Естествено, добавена е хладилна система, за да возят рибката на студено. Събира до 680 кг прясна риба.

Streetscooter-elektormobil-DeutscheSee

Интересно ще е по-натам да споделят отзиви как влияе тази охладителна система на пробега, но за да подпомогнат малко от малко работата на системата са монтирали фотоволтаично фолио на покрива. Звучи много добре – да си ги ползват с удоволствие!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site
Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари