200 бързи зареждачки ще бъдат поставени в Обединеното кралство

Електромобили

В този блог: ChargePoint стъпва във Великобритания с над 200 бързи зарядни станции.

Оператор от Обединеното кралство подписа договор за закупуването на над 200 бързи зареждачки. Благодарение на модуларната система, по която са разработени, станциите могат да започнат с капацитет от 125 кВт и да бъдат подобрени до 400 кВт след време...

По-рано тази година ChargePoint представиха своите нови бързи зареждачки, чиято система от модули позволява зареждане с мощност от 400 кВт. Разбира се компанията се е специализирала в произвеждането на зарядни станции, а оперирането им оставя на други.

Тук се намесва и Великобританската фирма InstaVolt с договор за закупуване на над 200 бързи зареждачки и поставянето им на територията на Обединеното кралство.

Към момента има около 90 000 електромобила по пътищата на Великобритания с прогноза да стигнат до 1.2 милиона до 2020-та. Главният проблем с нормалната им употреба остава възможността да се зарежда на дълги разстояния и именно заради това новите зарядни станции ще бъдат разполагани по популярни маршрути и магистрали.

Изпълнителният директор на InstaVolt - Тим Пейн споделил, че целта им е да поставят бързи зареждачки из цялата страна, давайки възможността на собственици на земя да получават наем ако предоставят част от имотите си. Станциите на ChargePoint покриват два основни критерия на великобританския оператор - устройствата да са надеждни и работещи 24/7 и също така да са устойчиви във времето. Модуларната система на която са базирани позволява сегашна зареждачка с капацитет 125 кВт да бъде увеличена до 400 кВт в близките години, когато батериите станат по-издържливи.

Това е добра новина за всеки, който желае да кара електромобил в Обединеното кралство. Новината е измерима с мрежата от суперчарджъри, изграждани от Tesla.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения