BMW i вече и в България

Електромобили

В този блог: BMW i3 и i8 вече официално в България.

Електрически модели на BMW вече ще могат да бъдат купени официално в България. Оторизираните представители са в София, Пловдив и Бургас...

От април 2017-та електрическият подбранд на BMW вече официално се предлага и на българския пазар. Предлагането е чрез три оторизирани агента в по-големите градове.

Както знаем моделите са два - чисто електрическия BMW i3 и плъгин хибрида BMW i8. i3 е първият модел на баварците, разработен и създаден с цел нула вредни емисии и по-малко замърсяване. Въпреки че е предимно градска кола, пробегът с едно зареждане стига до 300 км. Подобно на всичките си електрически събратя i3 е доста пъргав и ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 сек. 

Още по-бърз обаче е плъгин хибрида i8 със своите 4,4 сек от 0 до 100 км/ч. Комбинацията от електромотор и ДВГ позволява на спортния модел да е с разход, доближаващ се до компактен автомобил. Хибридът може да измине до 37 км в изцяло електрически режим, което в повечето случаи е достатъчно за града. Успоредно с това олекотената карбонова конструкция и аеродинамичният дизайн го правят забележим по улиците.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ей, честито! Не знам дали да се радваме или да плачем като повечето от нас не могат да си позволят нито едното нито другото

Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Аз се радвам. Като не се продават ел. моделите в БГ се чувствам някак си дискриминиран:) А това, че не мога да си го позволя е друг въпрос, все пак някой друг може. Защо да се чуди как да я докарва от чужбина.

Rumen Velinov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари