Последно поколение дизелови двигатели за Volvo

Електромобили

В този блог: Volvo разработва последно поколение дизелови двигатели.

Поради все по-строгите мерки за намаляване на вредните емисии, шведският автопроизводител се пренасочва от дизели към електрически коли. Изпълнителният директор на компанията поздрави Tesla за постигнатото...

В интервю с Ройтерс вчера, изпълнителният директор на Volvo - Хакан Самюелсън е казал, че следващото поколение дизелови двигатели, разработвани от компанията, може би ще е последното. Все по-строгите мерки за намаляване на вредните емисии правят покриването им твърде скъпо. Въпреки това Самюелсън вярва, че дизеловите двигатели ще играят важна роля в близките години с оглед на това, че са по-гориво-ефективни от бензиновите.

"Тъкмо пуснахме ново поколение дизелови и бензинови двигатели, с което показваме насочеността си към тази технология. Следователно към момента не е нужно окончателно решение относно развитието на дизелови двигатели." казал Самюелсън.

До 2020-та дизеловите двигатели ще помагат се покриват ограниченията в въглеродните емисии, зададени от Европейския съюз. Но след навлизането на все повече регулации, разходите, нужни за покриване на тези стандарти ще станат толкова големи, че няма да си заслужава. Вместо това Volvo ще инвестира в електромобили и хибриди като първият изцяло електрически модел се очаква през 2019-та.

"Трябва да признаем на Tesla, че успяха да предложат кола за която хората се редят на опашка. Мислим, че имаме място в тази област с високо качество и атрактивен дизайн."

Дизеловите автомобили представляват 50 процента от новите регистрации в Европа, правейки континента най-големия пазар за дизели. Фактът, че компания като Volvo говори за спиране на дизелови ДВГ и разработване на електромобили е красноречив.

От: Automotive News Europe


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения