Промени в управлението на Ford и планове за електромобили

Електромобили

В този блог: Марк Фийлдс е свален от поста изпълнителен директор на Ford.

На неговото място идва Джим Хакет, който ръководи Smart Mobility поделението на компанията...

Като и в други стари авто гиганти и във Ford грам не са се разбързали с електромобилите. Следват си някакъв установен модел хората, но се размъти водицата и вече се налага да се гребе по-бързо, че вълните се засилват.

Една от тези вълни явно е катурнала мистър Фийлдс и освен неговата смяна Ford назначава нов човек за "развитие на стратегически и бизнес модел за електрически и автономни коли". Няма майтап – май на сериозно са го взели този път!

62-годишният Хакет е спец в реструктуриранията и обратите. Той успя да превърне производителят на офис мебели Steelcase в глобален лидер и от година насам ръководи поделението на Ford за разработка на самоуправляващи се коли и свързани проекти.

Ford все още няма изцяло електрически модел разработен от нулата и първият очакван от тях такъв (CUV) е обявен за 2020 г. Междувременно, като други автопроизводители компанията се е насочила към преходните плъгин хибриди.

Предстои да видим дали с новия човек начело ще бъдат ускорени разработките и изкарването на пазара на електрически модели. Засега има индикации, че компанията може да се върне по-стабилно в Европа, където беше спряно производството на електрическия Focus.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения