Hyundai пуска електрически автобус и SUV от 2018 г.

Електромобили

В този блог: На 25 май Hyundai представи електробус с план за масово производство от 2018 г.

В добавка германското издание Autobild писа, че южнокорейската компания подготвя електрически версия на своя SUV Kona, също за следващата година...

Електробусът се казва Hyundai Elec City и е представен в първия ден на Hyundai Truck & Bus Mega Fair в новото Hyundai Motor Studio в Гоянг.

Литий-йон-полимерната батерия на Elec City е с капацитет 256 кВтч и според Hyundai ще осигурява пробег до около 300 км с едно зареждане. Другата информация за батерията от Hyundai е, че ще се зарежда за около час. Добре, ама ще трябва мноооого яка зареждачка. Мислим си за едни 350 кВт, но щом го обявяват сигурно имат някакво решение по въпроса.

hyundai-elec-city-elektrobus.jpg

Всъщност сега говорим за това, че някои автопроизводители се бавят с електро модели, но разработката на Elec City е отнела осем години. Иначе казано, хората са си работили по такива нови решения и с усъвършенстване на технологии и спадане на цените моментът за пазарна реализация идва.

Все още не са определили цената на Elec City – засега пресмятат само, че возилото би спестявало около $24,000 годишно в сравнение с подобен ДВГ автобус на газ.

Другата интересна новина в посока Hyundai и електромобили идва от Autobild. Според изданието Hyundai планира електро версия на Kona, с 50 кВтч батерия. Говорят за над 300 км пробег, което би било постижимо с вграждане на ефективен електромотор и оптимизирано отопление/охлаждане, добро въздушно съпротивление, добре настроена рекуперация и гуми с ниско съпротивление.

Този нов електро SUV се очаква от есента на 2018 г. и Autobild твърди, че базовата цена ще бъде около €35,000.

Ако междувременно компанията не направи някакъв друг ход и информацията е вярна, тава може да е първият електро модел с по-голям пробег на Hyundai. Вероятно няма да е в един клас с Audi e-tron quattro, но ще е добра конкуренция и предвид големия интерес към SUV моделите и популярността на Hyundai очакваме доста добри продажби.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума