Мини градски скутер с нулеви емисии за $2,000 от Vanda Еlectrics

Електромобили

В този блог: Ще се запознаете отблизо с един забавен, различен и супер екологичен скутер, който тази година ще тръгне по улиците на Япония

Посветени на мисията да превърнат гарското пътуване със скутер в едно приятно, безшумно и безвредно за околната среда преживяване от Vanda Electrics са на прага да пуснат в продажба градският си електрически скутер Motochimp.

Електрическият скутер, който по рано тази година бе представен в прототипната си версия скоро ще бъде пуснат за продажба в Япония, а след това и в САЩ, като предварителните прогнози сочат,че цената му ще бъде около $2,000. 

Направен изцяло от екструдиран алуминий Motochimp е дълъг едва метър и развива максимална скорост от около 32kм/ч, а с едно зареждане може да измине впечатляващите 60км.

Едно от допълнителните удобства на този мъник е възможността да се зарежда в стандартен 220 AC контакт, като пълното зареждане на батерията отнема не повече от час.

Дизайнът на Motochimp определено изглежда странен, но същевременно е и доста забавен и най-вече Еco-friendly на макс със нулевите си вредни емисии и компактност за градски условия.

Изпълнителен директор на Vanda Electrics, Larissa Tan сподели, че идеята за дизайна на Motochimp се е родила от рисунка на 10 годишно момиче, която ги е вдъхновила да създадат превозно средство, което да накара хората да погледнат на света през очите на едно дете и да видят заобикалящото ги ежедневие по един различен начин, докато се возят на нещо компактно което има нулеви вредни емисии, зарежда се бързо, и е на достъпна цена.

Повече за Motochimp в детайл разказва Jonny Smith от fullychargedshow.

 

Освен малкото градско скутерче Vanda Еlectrics разработват и прототип на малък електрически камион с пробег от 100км, но съвместният им проект за спортна електрическа кола с екипа на Williams Advanced Engineering е в пъти по впечатляващ или поне на външен вид.

По рано тази година по време на Geneva International Motor Show Vanda Vanda Еlectrics и Williams представиха първият прототип на спортната електрическа хипер кола Dendrobium, която се очаква да бъде пусната в продажба през 2020.

Колата определено има доста футуристична визия и ако сте пропуснали й се насладите ето едно видео на DRIVETRIBE, които я разглеждат в детайл.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари