Хенрик Фискър – първи снимки на нова електрическа кола

Електромобили

В този блог: Миналата година Хенрик Фискър създаде нова компания и сега показва първи електромобил.

Моделът ще бъде демонстриран през август, но вече има предварителни снимки...

Фискър е нарекъл първия си електрически модел EMotion и казваме първия, защото предишното му творение беше като плъгин хибрид (електромобил с удължен пробег) – Fisker Karma.

Новото в EMotion според Хенрик е, че моделът ще бъде оборудван с хибридна задвижваща технология със суперкондензатори. С такива се задвижваше първият тестов електробус в София.

Фискър твърди, че EMotion ще минава по над 600 км с едно зареждане и максималната скорост ще е над 250 км/ч. Смели цифри, за които ще е нужна големичка батерия и изключително енергоефективни системи и компоненти.

Дизайнът е модерен и впечатление прави елементът на мястото на радиаторната решетка, зад който е монтирана лидар система. В страничните огледала има по една камера, всяка от които осигурява 360 градуса видимост.

Външно има и други интересни и отличаващи се елементи като "ухото" на задната врата, която пък е плавно интегрирана в задния панел. Предният капак е малък и седи ниско, което електромобилната архитектура отдолу прави по-лесно постижимо отколкото при ДВГ кола. Отзад стоповете са тънки и линията се допълва от карбонов спойлер.

Лщбопитно е как ще се развият нещата с EMotion, а междувременно Фискър ще отвори поръчките за модела на 30 юни.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари