Ал Гор и BMW инвестират в компания за електрически автобуси

Електромобили

В този блог: Американската компания за електрически автобуси Proterra получи нова серия финансиране на стойност $55 милиона.

След като в началото на годината Proterra получи сериозната сума от $140 милиона за разширяване на компанията само шест месеца по-късно нови $55 милиона отиват в тяхна посока за допълнително подпомагане на развитието им...

Сред новите инвеститори в Proterra са BMW i Ventures и компанията Generation Investment Management LLP чиито изпълнителен директор е Ал Гор. Към момента Proterra държи около 60% от пазарния дял на електрически автобуси в Северна Америка, а BMW i Ventures притежава значителна част от зарядната мрежа ChargePoint.

Ето какво споделят от Proterra за новата инвестиция в компанията:

"Proterra ще използва тези $55 милиона за увеличаване на производството на електрически автобуси в заводите си в Южна Каролина и Лос Анджелис, като същевременно ще подкрепи усилията за научноизследователска и развойна дейност в централата на компанията в Силициевата долина. Досега компанията е продала повече от 400 електробуса на някои от най-иновативните градове и общности в страната, включително Сиатъл, Далас, Нашвил, Сан Хосе, Филаделфия и Рино. В допълнение към ангажимента си за национален растеж, Proterra продължава да се съсредоточава и върху привличането на най-добрите таланти в областта на инженерството и дизайнерството на електрическите автомобили от цялата страна. Това посвещение на развитието на работната сила помогна на компанията да постигне многобройни нововъведения, включително наскоро стартиралата автономна програма за развитие на автобусите в индустрията съвместно с университета в Невада, Рино."

Компанията наскоро назначи бившия вице президент в Tesla Джош Енсайн да ръководи производствoто на електробусите в Грийнвил, Южна Каролина и новата фабрика в окръг Лос Анджелис, в опит да се ускори продукцията и да могат да се изпълнят множеството нови поръчки, които пристигат ден след ден.

По време на първата си среща с инвеститори по-рано тази година от Proterra споделиха, че ще се стремят към листване на компанията на борсата в срок от 12 месеца.

Определено ще бъде интересно, когато Proterra влезе на борсата и ще можем да наблюдаваме публично паричните потоци и развитието на компания подобна на Tesla, която е фокусирана изцяло върху електрическия сектор.

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари