Deutsche Post (DHL) и Ford започват производството на нов електрически ван

Електромобили

В този блог: Ford и DHL в неочаквано добра eлектро комбинация.

От европейското подразделение на Ford обявиха, че субсидираната от Deutsche Post компания StreetScooter и Ford-Werke GmbH са постигнали споразумение за старта на производство на изцяло нов електрически среднотоварен автомобил за доставки.

Новият електрически ван ще ползва шасито на Ford Transit и бъде оборудван със специална конструкция на каросерията отговаряща на спецификациите на Deutsche Post и DHL Paket.

Производството ще започне през юли 2017, а очакванията са до края на 2018 г. най-малко 2,500 от тези електрически ванове да поддържат градския трафик за доставка на Deutsche Post DHL Group като по този начин инициативата на Ford и Deutsche Post ще се превърне в най-мащабната такава за сектора на европейския пазар.

"Смятам, че това партньорство е още един важен тласък за развитието на електрическата мобилност в Германия", казва Юрген Гердъс, член на изпълнителния борд на Deutsche Post AG. "Тази стъпка подчертава нашето желание Deutsche Post да стане лидер в областта на иновациите и ще продължим да работим усилено в посока електифициране на цялата си логистика докато намалим вредните си емисии до минимум"

В допълнение към новата монтажна линия, DHL смята да увеличи и производството на своя електрически StreetScooter, който в момента се използва за доставки в Германия. Към момента около 2,500 електрически минивана обслужват мрежата на DHL в Германия, а плановете на компанията са от следващата година да се произвеждат по 20,000 такива електрически вана на година.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения