Jaguar започна производството на електрическия I-Pace в Австрия

Електромобили

В този блог: Jaguar навлиза на електромобилният пазар с модела I-Pace до края на 2017.

Още един електромобил тръгва в серийно производство, след като този месец Jaguar започна официално да прави своя първи електрически модел в завода M agna Steyr в Австрия.

Първата електрическа кола в историята на Jaguar ще дебютира на живо през септември на автомобилното изложение във Франкфурт, а продажбите в Европа се предвижда да стартират до края на тази година. В САЩ електрическият кросоувър ще пристигне чак следващата година.

Главният инженер на завода Карл-Фридрих Щраке твърди, че тяхната кола има невероятно ускорение, което се конкурира с това на Tesla Model X и може би дори е по-добро. Той добавя също и че шасито на колата е много тихо, а управлението е изключително динамично и отзивчиво.

В основата на Jaguar I-Pace лежи изцяло нова платформа, разработена от Jaguar Land Rover специално за производството на електрически автомобили. По предварителни данни кросоувърът ще бъде оборудван с два електрически мотора, единият монтиран на предния мост, а другият – на задния. Сумарната мощност на двата мотора ще бъде около 400 конски сили.

Jaguar I-Pace ускорява от 0 до 100км/ч за 4 секунди и очакван реален пробег с едно зареждане около 400км. При активиране на Ludicrous Mode кросоувърът може да ускори до 96 км/ч за 3,2 сек., а максималната му скорост е ограничена до 250км/ч.

От Jaguar споделят, че до момента има 350 резервации за колата, а колкото до цената на новият SUV електромобил, тя се очаква да бъде около £60,000.

Ето и един по-близък поглед върху Jaguar I-Pace

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Очаквам 85-90квтч батерия

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Много яка и скъпа играчка опитваща се да прилича на Тесла Х.

Ангел Райковски
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения