$1,000 за акция на Tesla до 2020 г. според топ финансист

Електромобили

В този блог: Само за още няколко години цената на Tesla може да се увеличи тройно.

Това е прогнозата на небезизвестния (консервативен) управител на фондове Рон Берън от Baron Capital, който смята, че Tesla вероятно е най-интересната компания, в която е инвестирал в 46-годишната си кариера...

В скорошно интервю за CNBC Берън каза, че според него акциите на Tesla ще се търгуват за $500 до $600 бройката следващата година и около $1,000 през 2020 г. Тогава Берън очаква Tesla да реализира приходи от $70 милиарда с $10 милиарда оперативна печалба. Самата компания се цели в един милион продажби на електромобили до 2020 г.

За Берън такова развитие би било много печелившо, защото държи доста добра линия в Tesla. Сега той притежава около 1.6 милиона акции, които е купил на средна цена $208 до $210. Според Marketwatch, Tesla е петата по-големина инвестиция на Baron Opportunity Fund, закупил акции в компанията за пръв път през юни 2014 г.

Специализираният блог Teslarati писа, че и базираният в Германия Berenberg залага стабилно на Tesla, като предвижда, че компанията ще инвестира близо $33 милиарда в развитие през следващите пет години. Това е 40% повече от плановете на Daimler и Volkswagen заедно.

Според анализатор от Berenberg, най-добрите в класа производствени процеси на Tesla ще й позволят да генерира 50% повече печалба на електромобил от конкурентите в следващите години.

Е, така погледнато сегашната цена от около $380 на акция изглежда без пари. А тръгнаха от 17 долара парчето...


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения