Въздушните възглавници на Model X се активираха без удар в Китай

Електромобили

В този блог: Близо месец след инцидента с Tesla Model X в Китай все още липсва информация за причината.

Странен инцидент се случи миналия месец в Китай, когато въздушните възглавници на Tesla Model X се активираха без удар при спирането на колата на червен светофар...

От Tesla China споделиха, че това е първият случай в света на активиране на въздушните възглавници без наличието на удар и компанията би искала да разследва подробно случая, но проверка на този етап все още не може да бъде извършена, защото собственикът на колата и Tesla преговарят за достъп до нея.

Вчера в китайският Hangzhou Net бе публикувана версията на собственика на Model X, Г-жа Ма, която споделя, че при спирането на червен светофар всички въздушни възглавници в колата са се активирали и са причинили леки наранявания на двама от четиримата пътници.

Засега собственикът на колата отказва да даде директен достъп на Tesla за инспекция и желае тя да бъде извършена в присъствието на трето лице.

Oт Tesla върнаха отговор, че са съгласни на това условие, но ето че близо месец след инцидента напредък по случая все още няма.

Въпреки че няма достъп до колата, компанията предлага възможно обяснение за активирането на въздушната възглавница. Те цитираха свидетел, твърдейки, че камион, намиращ се в близост до модела Х, е спукал гума, което би могло да предизвика задействане на сензорите на въздушните възглавници поради високото налягане.

Това, разбира се, остава само една теория докато Tesla не получи достъп до колата за инспекция.

Съвсем наскоро Tesla пусна актуализация на софтуера, за да поправи проблема с въздушните възглавници в 4,000 коли модел X. Тогава от Tesla споделиха, че по време на вътрешните тестове са открили проблем със софтуера на Bosch в контрола на въздушната възглавница на пътника, но този проблем е бил само при колите с десен волан.

Само преди две седмици Tesla Model X бе обявен за най-безопасният SUV автомобил в света получавайки 5 звезди във всяка от категориите на тестовете за безопасност от Националната администрация по безопасност на движението по пътищата (NHTSA).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума