Приказки за електрическо BMW 3 на автосалона във Франкфурт през септември

Електромобили

В този блог: BMW може да представи изцяло електрическа версия на популярната си Серия 3 през септември.

BMW бяха сред първите големи автопроизводители, които пуснаха електрическа кола в серийно производство през 2014, но от тогава насам като че ли прогресът в посока ел.коли не бе особено голям.

Тази година обаче нещата коренно се промениха и Tesla принуди доста от големите автопроизводители да започнат да ускоряват темповете, ако искат да настигнат Елон Мъск и екипът му, които след 3 седмици ще представят официално дългоочакваният от всички електромобилни ентусиасти Model 3.

По-рано тази година от BMW потвърдиха, че няколко нови електрически автомобила ще бъдат пуснати в серийно производство през следващите четири години. През 2019 се очаква първият изцяло електрически MINI, който ще бъде последван от BMW X3 на ток през 2020 и BMW iNEXT през 2021г.

Днес научихме и нещо ново,че от BMW планират да представят дългоочакваната от феновете на марката изцяло електрическа (не половинчата 330E) версия на популярната BMW Серия 3.

Информацията е от германският вестник "Хенделсблат", който цитира източници от компанията споделили, че изцяло електрическата версия на BMW 3 ще бъде представена по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Ако слуховете са верни, изложението във Франкфурт ще се превърне в доста интересно шоу за електрическите автомобили, тъй като Honda, Jaguar, Mercedes-Benz и Volvo също планират да представят своите нови електрически модели.

Повечето от тези нови електрически коли вероятно ще бъдат с максимален пробег от около 350км, но по всичко личи че BMW ще се опитат да се конкурират директно с Tesla Model 3 и новата им кола може би ще бъде с реален пробег от поне 400км.

Facebook милионерът Chamath Palihapitiya наскоро сподели че Model 3 вече "краде" от продажбите на BMW 3 преди доставките на колата да са започнали.

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума