Tesla започва серийното производство на Model 3 на 28 юли

Електромобили

В този блог: Елон Мъск направи много притежатели на резервация за Model 3 щастливи (вероятно над 400 000 от тях), след като потвърди официалната дата за пускане на колата в серийно производство.

Късно вечерта вчера изпълнителният директор на Tesla сподели, че Model 3 "е преминал всички регулаторни изисквания" и първите три модела се очаква да бъде произведени до края на тази седмица.

Musk се появи в Twitter, за да потвърди новината късно вчера вечерта:

Под "SN1" вероятно се има предвид "сериен номер 1" или първият автомобил, който ще бъде произведен. Първите 30 коли ще бъдат връчени на официалното представяне на Model 3 на 28 юли като Елон споделя, че очаква през август да бъдат доставени 100 коли, а от септември бройката им да се увеличи до най-малко 1,500 на месец.

Model 3 се сглобява в завода във Fremont, но батериите задвижващите елементи се конструират в Gigafactory 1 на Tesla в Невада. Миналия месец JB Straubel разкри, че вече са започнали да произвеждат батериите за Model 3.

Мъск прогнозира, че ако всичко върви по план, както досега през декември Tesla може да достигне капцитет от 20,000 бройки. Плановете за следващата година са още по-оптимистични, като се очаква по някое време през 2018 продукцията да се увеличи до 10,000 коли на седмица.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари