Това, което не получаваш с Tesla Model 3, е безплатно Supercharger зареждане

Електромобили

В този блог: Tesla потвърди, че собствениците на Model 3 няма да получат никакво безплатно зареждане на Supercharger мрежата.

Tesla вече потвърди, че собствениците на Model 3 няма да могат да се възползват от безплатен неограничен достъп до Supercharger мрежата, както собствениците на Model S и Модел X, които са купили своите автомобили, използвайки referal програмата на Tesla.

Те казаха, че Model 3 ще попадне в новата pay-per-use програма, но не стана съвсем ясно дали с Model 3 новите собственици ще получат поне новите Supercharger кредити.

Е, вече знаем отговорът на този въпрос и той е, не.

Това всъщност противоречи на казаното миналата година от главния изпълнителен директор на Tesla, Elon Musk. който тогава сподели, че Model 3 няма да се предлага с доживотно безплатно зареждане. но ще има опция за няколко безплатни зареждания при пътувания на дълги разстояния.

По-рано тази година Tesla представи нова програма "Supercharger Credit", в резултат на която собствениците на Tesla Model S и Model X, които са купили своите автомобили без да използват referal програмата, трябваше да плащат когато използват Supercharger мрежата.

В същото време Tesla започна да предлага 400 кВтч годишно под формата на "Supercharger кредити" с всеки автомобил по програмата.

Това означаваше, че ако не можеш да заобиколиш системата и да избегнеш варианта с pay-per-use, поне получаваш няколко безплатни зареждания преди Tesla да започне да те таксува за зареждането на Superchager колонките. Безплатните Supercharger кредити се смяташе, че стигат за около 1,600км шофиране.

Разбира се, този модел на работа с безплатното зареждане няма как да бъде устойчив в дългосрочен план и има резон Tesla да започне да таксува за зареждането на Supercharger мрежата, за да получи нов източник на приходи, с които да продължи да инвестира в развитието на компанията.

Тези 400 кВтч под формата на Supercharger кредити, които Tesla предлага са на стойност едва $80 на година при цена на зареждане от $0.20 на кВтч, така че това вероятно няма да представлява някаква спирка пред потенциалните купувачи на Model 3.

Пък и така или иначе безплатното зареждане и за останалите модели на Tesla ще приключи с края на тази година, така че кранчето затваря генерално.

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Дори и по 0.20 долара което са около 33-34 стотинки да заредиш на Supercharger си е пак добре ако си тръгнал на път и искаш набързо да си "налееш сокче" в колата. При 50kW батерия ако е на 0% ще заредиш за обща цена от 17лв. Аз съм навит

Ivo
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума