Тен през октомври да хванеш от тест драйв с електрички

Електромобили

В този блог: И за нас е рекорд – над 100 караха и стотици се возиха в електрическия ZOE на Автосалон София 2017.

Тест-драйвец номер 100 получи тематичен подарък и със заформящия се през уикенда наплив ще има нон стоп обиколки и с двата електромобила...

Единият ZOE отначало беше предвиден да е на място отворен за разглеждане и да разясняваме технически, еко и шофьорски неща, но в един момент се наложи да започнем и с него да правим пробни обиколки, че започнаха да идват повече и повече хора. Не е готино да караме никого да чака дълго и затова направихме тази промяна в движение.

Тест-драйвец е малко шантава дума, но сме скочили в толкова шантави неща и става все по-интересно, та ни изникват такива разни щуротии и се плъзват и в блога. А междувременно поопърлихме кожите, че пече по цял ден и екипът хвана зноен тен посред октомври.

Всеки ден идват различни хора и след първите два такива мащабни теста, които организирахме за Renault Nissan България през 2013 и 2014 г. сега на третия път допълваме с много нови впечатления и мнения за електричките.

Тогава нямаше още ZOE, но сега дори вече е с двойно по-голяма батерия и съвсем резонно това си казва думата за отзивите. Все още чуваме "това е бъдещето", хем че то си е настояще и повечето хора са доста приятно изненадани от колата, такава каквато е, тук и сега.

Едни реални 300 км пробег, доста прилична динамика и яко бордово зарядно се явяват убеждаваща комбинация. Толкова, че десетки хора са заявили интерес и сме ги пратили директно при оторизирания дилър да си тестват повече и да си вземат инфо за цени, опции, лизинги и всичките тия неща около покупката на кола.

ecars-test-drive-100-renault-zoe-avtosalon-sofia

Чуваме всякакви мнения, има различни въпроси и не е рядкост да се спира с големи коли (с големи мотори) и да се проявява интерес към това доста противоположно возило.

Естествено питат ни и за недостатъци, има ли зареждачки (къде може да се зарежда), какво става през зимата с пробега и др.. На всичко даваме реални отговори от нашия опит и наистина с по-голяма батерия нещата са други. Има какво още да се направи, но на този етап е супер прилична електричка и си е вече използваема за по-дълги обиколки.

Пък и ние раздвижваме нещата с инфраструктурата, като предлагаме и монтираме зарядни станции из страната – ВсичкоТок мрежата си расте, влизат всякакви зареждачки в нея и като нищо другата година ще са двойно или тройно повече от сега.

ОК, това е ситуацията в момента, имаш само уикенда да дойдеш и да караш ZOE от соларната зарядна станция пред Интер Експо Център по маршрута и да видиш какви зареждачки произвеждаме в България. Правим и готино кафенце!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари