Още конкуренция при електробусите – нов градски вариант вече с поръчки

Електромобили

В този блог: Китайската компания BYD пуска нов електрически Midibus.

BYD продължава агресивно да навлиза на все повече пазари по света с електрокари, камиони и автобуси на ток и най-новото от компанията е среден по размер електробус за градски условия...

Midibus е на щанда на BYD на Busworld, където има много световни електро премиери в класа на обществените возила. Според BYD вече са поръчани 21 от новите електробуси, като заявката идва от холандската Connexxion.

Само преди няколко години електро автобусите бяха екзотика, но сега от много части на света идват новини за нови попълнения. У нас вече бяха направени тестове и се движат няколко електробуса. Очакваме броят им да нарасне до над 20 следващата година.

Новият Midibus на BYD с дължина 8.75 метра ни прилича по големина на чешкия SOR електробус, който беше представен в началото на годината в София. Първите Midibus возила трябва да влязат в експлоатация в срадата на 2018 г., с капацитет 50 пътника, от които 26 седящи.

Докато европейските производители на електробуси се ориентират в обстановката, ето че китайците вече са набрали скорост и продават в Европа. Традиционният успех на китайските фирми до голяма степен се дължи на по-добрите цени на тяхната продукция, но в случая с BYD компанията определено успя да се развие значително и да наложи своите електробуси на пазара с добра технология, не само с по-ниска цена. Поне така смятат в Connexxion и точно затова са си избрали BYD електробуси.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения