Honda Sports EV и още ексцентрички от марката на автошоуто в Токио

Електромобили

В този блог: Honda излиза с нова Sports EV концепция, с малко ретро дизайн.

След мини електро концепта Urban EV, в който мнозина припознаха култовия Golf I, в Sports EV намираме акценти от Lamborghini Miura...

От първия Sports EV анонс и концептуалния електро мотоциклет Riding Assist-e на Honda насам няма технически данни или подробности, но те нещата така или иначе са на концептуално ниво.

honda-sports-ev-concept-tokyo-motor-show-1

Засега единствената информация за Sports EV е доста оскъдна. Компанията се ограничава до това, че "основната цел при разработката на колата е да се постигне възможно най-високо удоволствие от шофирането, в комбинация с чувство за единство с електромобила".

honda-sports-ev-concept-tokyo-motor-show-1

На щанда на Honda на шоуто в Токио има и още причудливи решения/предложения, като Ie-Mobi футуристичен електромобил, който може да захранва дома с ток, както и да играе ролята на стая с близо 5 квадрата площ. Брутално плоската предница напомня за модели отпреди стотина години, но под опаковката ще да се крият технологични възможности от бъдещето.

В добавка инженерният екип на Honda представя Fure-Mobi Concept за хора с увреждания и Chair-Mobi Concept за лесни обиколки в седнало положение, както и електрическа автоматична косачка за трева с изкуствен интелект на име Ai-Miimo. Ай, ай, какви неща се задават.

Honda-Mobi-koncepti


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари