Ford Focus Electric (не с батерия в багажника) се задава през 2018 г.

Електромобили

В този блог: Изцяло електрическа версия на Ford Focus се задава през лятото на 2018г.

Настоящото трето поколение на Ford Focus скоро ще стане на седем години и определено е време за нещо ново да се появи на негово място.

Електрическата версия на текущия Ford Focus изобщо не е лоша, всъщност е доста добра, но тъй като е построена на много натоварена платформа, предназначена само за двигатели с вътрешно горене са направени редица компромиси.

Споделените платформи могат да бъдат доста полезни, ако различни двигатели споделят една и съща платформа, всъщност има доста предимства в нея. Въпреки това, Ford Focus Electric беше мързелива и объркана конверсия, на която Ford просто сложи батерията в багажника и на практика го направи леко безполезен.

Добрата новина е, че четвъртото поколение на Ford Focus, което ще дойде следващата година, ще бъде изградено на нова платформа. Старата платформа C ще бъде заменена от C2 - която ще работи с различни двигатели.

Новата платформа ще направи Ford Focus с 50 кг по-лек, a благодарение на нея батерията вече няма да се намира в багажника, а ще бъде както на повечето електромобили днес, под седалките.

Ако Форд си изиграят картите правилно, биха могли да направят новия Focus много успешна кола. Може би биха почерпили вдъхновение от Hyundai IONIQ, който се предлагат в три варианта (хибриден, плъгин хибрид и изцяло електрически). Може би трябва да потърсят и LG Chem за съдействие?

С новите батерийни клетки NCM 811 с ​​по-висока енергийна плътност, които идват следващата година, би било лесно да се сложи 50 кВтч батерия в 2019 Ford Focus Electric без да компрометира вътрешното пространство.

Следващото поколение Ford Focus ще бъде официално разкрито в началото на следващата година и ще бъде налично през лятото. Надали можем да очакваме прекалено много от Ford, но ще бъде хубаво ако пуснат някаква добра алтернатива на Hyundai IONIQ

И за финал един забавен и доста образователен видеоклип, в който Юри и Якуб сравняват VW e-Golf 2017 с 2017 Ford Focus Electric и показват предимствата и недостатъците на двата електромобила.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения