SAAB 9-3 се завръща под ново име и на ток в Китай

Електромобили

В този блог: SAAB 9-3 се завръща след 15 години под ново име и в електрически вариант.

Ех тези китайци последните няколко месеца се раздвижиха доста с електромобилите и ето че сега и NEVS, китайско-шведската компания, която придоби основните активи на Saab през 2012 г., стартира производството на своя преработен 9-3 изцяло електрически седан в новия си завод Тянжин, в Китай.

От NEVS (National Electric Vehicle Sweden) споделят, че годишният капацитет в новата им фабрика ще бъде 50 000 бройки по време на началната фаза, а след оптимизация ще бъде увеличен до 220,000.

Прероденият с ново име SAAB ще може да изминава до 300км с едно зареждане и ще бъде оборудван със специален филтър за пречистване на въздуха, който според компанията, е способен да филтрира до 99% от вредните частици. Колата също така ще бъде снабдена с WiFi и ще може да получава актуализация на софтуера по виртуален път.

NEVS вече имат много сериозни поръчки за новото си електрическо возило, като една от тях бе сключена още преди две години с "Panda New Energy" за  производството на 150,000 електромобила, на стойност $12 милиарда.

Компанията също така е сключило споразумение с турското правителство, което иска да използва правата за интелектуална собственост за Saab 9-3 (но не и името му) за разработката на нова турска автомобилна марка.

NEVS са в процес на разработка на три поколения EV двигатели в своите центрове за развойна и изследователска дейност в Tianjin и Trollhattan, Швеция, като второто и третото поколение се разработват заедно с китайския гигант за споделена мобилност Didi Chuxing.

Компанията също така сподели на своята Facebook страница, че планира да стартира пилотни програми за мобилност в избрани европейски градове през 2020 г.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума