Китайският NIO ES8 електро SUV с части от Австрия

Електромобили

В този блог: Нещата се обръщат – китайци поръчват авто части на европейци.

След като си осигури нови средства от различни инвеститори, китайската компания NIO е взела решение да поръчва определени компоненти за своя предстоящ електро SUV ES8 от австрийския производител Magna...

Австрийците са голям доставчик на компоненти за авто индустрията и от заводите на Magna излизат дори електромобилни модули (например за BMW i3). В тази връзка е логично да бъдат наети като производител на части за електромобили, но обикновено сме свикнали европейските компании да си поръчват в Китай, а не обратното.

Очевидно в NIO оценяват експертните способности на Magna толкова, че да не се занимават със собствено производство на компоненти в Китай. Има обаче и друга гледна точка – с определен процент компоненти идващи от производител в ЕС може да имаш предимство в процеса на сертифициране и продажби в Европа.

Каквато и да е причината за избора на NIO, Magna ще прави предната субрама, трансмисията и електро задвижването за ES8. Не е само това – от Австрия ще идват носещата конструкция за задната ос изработена от алуминий, както и заключващите системи за вратите.

Според екипа на eCars това ще се отрази положително на имиджа и продажбите на NIO, като предстои да видим кога и на какви цени ES8 ще стигне до Европа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума