Tesla пикап веднага след Model Y, Model 3 прави 228 км/ч и рекорден брой Supercharger-и през 2017

Електромобили

В този блог: Мъск обеща пикап след като Tesla пусне Model Y на пазара.

В туитър, разбира се, както обикновено прави, с напомнянето, че идеята е в главата му от 5 години насам и умира да го направи...

Model Y е очакваният малък SUV на базата на Model 3, но засега за него няма никаква информация. В момента тройката е тотален приоритет, със стотиците хиляди резервации, така че Y очакваме най-рано в края на 2019 г.

Пикапите са супер търсена стока, особено в щатите, но според нас много по-печеливш ход е това, че Tesla първо се насочи към тежките камиони. Там има сериозно статукво за разбиване и ако съдим по стотиците резервации на бъдещия електро камион на компанията интересът към него е сериозен.

Мъск вече обрисува някаква идея за пикап, нестандартно изпълнение в негов и на компанията стил, под формата на "пикап, който може да вози пикап". Концептуално целта е пикапът да бъде базиран на камиона, който ако започне да се появява в края на следващата година ще може да се ползва за тестова площадка за пикапа.

----------------

За пикапа и сувчето има време, но тройката вече е в ръцете на първите собственици (извън пределите на компанията) и по нета започват да се появяват отзиви.

Човек с прякор You You развъртял нетърпеливо колата по празниците, веднага след като я получил, и успял да стигне до скорост 228 км/ч. За сравнение първоначално Model S беше ограничен, преди Tesla да пусне аутобан пакет за Германия и да увеличи максималната скорост значително спрямо първите екземпляри.

Според You You, Model 3 поддържа максималната скорост, за разлика от Model S и Model X, които автоматично забавят при достигане на своята максимална скорост от 250 км/ч.

You You добавя още, че управлението на колата "е супер при максимална скорост – няма никакви колебания и усещането е като във високоскоростен влак!"

Това не ни говори нищо, че още не сме се возили на такъв влак, но който е вероятно ще добие по-добра представа от това сравнение.

----------------

С висока скорост се движеха и монтажите на Tesla Supercharger станции по света тази година, въпреки че целта на компанията да ги увеличи от около 5 на около 10 хиляди в рамките на 2017-та няма да бъде изпълнена.

В началото на годината в мрежата имаше около 5,000 Supercharger станции на 770 места по света. Дванадесет месеца по-късно броят вече е малко над 8,250, на 1,120 места. Това са 350 нови станции с над 3,150 колонки или около 38% растеж спрямо предното постижение.

В България все още не са изградени, но мрежата се приближава до нас, с нови станции в Унгария и предстоящо откриване на една по среда на Хърватска (Славонски брод). Очаквахме през 2017 г. да се получат нещата и в България, след като по едно време на картата на Tesla цъфна едно пинче в Пловдив, но ето че отиваме за следващата, когато има доста реални шансове станциите да бъдат изградени. Казвали сме го и през 2016-та, и през 2017-та, но сега коридорът наистина се приближи доста към нас и през 2018 г. трябва да сме на картата.

Ще стане ли, как мислиш?


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Не !

Водолей
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

В отдела Tesla-Supercharger :
- Дайте да сложим един преди границата в Димитровград,Сърбия и един след границата в Едирне, Турция, че тия в България ще ни гепят кабелите на първата седмица.

Ivo
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума