Сгъваем електрически скутер с до 150 км пробег от Ujet

Електромобили

В този блог: Нов елетро скутер с до 150 км пробег бе представен по време на CES 2018.

Не един и два електрически скутера се появиха на бял свят през изминалата година – всеки със своите особености и предимства, но това което Ujet показа тази седмица на CES изложението във Вегас, някак изпъква пред всички тях...

Ujet определено вдига летвата не само откъм дизайн, но и повечето от характеристиките му са доста добри, макар и за сметка на по-високата цена, на която този нов електрически скутер е планиран да се продава.

Ujet ще бъде първият скутер с орбитално колело и скулптурна асиметрична рамка, съчетана с внимание към всеки детайл, който ще влезе в серийно производство. Опциите за персонализиране също са доста на брой и освен да избираш формата и цвета имаш опция и за избор на по-ниска или висока седалка и размер на батерията.

По-малката батерия, с която скутерът се предлага, стига за до 70 км пробег с едно зареждане, а по-голямата ще ти стига за цели 150 км, което си е бая връткане из града. 

Батерията е подвижна и можеш да си я заредиш вкъщи, а освен скутера с нея можеш да вдъхнеш живот и на редица други устройства, като мобилен телефон. Скутерът има и вградени колонки, така че докато караш може да си слушаш музика.

Ултра леката и здрава рамка на Ujet е изработена от съвременни композитни материали, традиционно използвани в аерокосмическата промишленост, а теглото му заедно с по-малката батерия е едва 42 кг.

Той дори може да се сгъва, така че ако нямаш гараж или не искаш да го оставяш на улицата можеш просто да си го прибереш вкъщи. Ujet е снабден и със специално произведени за него и първи по рода си нано-подсилени гуми, които позволяват много по-добро сцепление при каране.

Скутерът идва и с мобилно приложение, чрез което можеш да следиш колко ток ти остава в батерията, кога трябва да презаредиш и дори получаваш информация ако е в движение, без ти да знаеш за това. 

Електромоторът на Ujet е с мощност 4 кВт, а максималната му скорост е ограничена до 45 км/ч. Батерията издържа най-малко 1,000 презареждания преди да почне да губи от капацитета си, а зареждането и отнема от 3 до 6 часа с бордовото зарядно и 2 часа при бързо зареждане със зарядно, което може да си купиш допълнително.

Цената на този сгъваем красавец варира от $8,900 до $9,900 в зависимост от батерията и нивото на персонализация. Пълният списък със спецификациите му може да видиш на официалната страница на Ujet.

 

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения