Tesla Model S и X подпалени от вандали в Амстердам

Електромобили

В този блог: Два Tesla електромобила са изгорели частично в холандската столица.

Двете коли са били паркирани на улица на стотина метра една от друга и според местен очевидец са запалени от вандали...

"Това не е случайно или някакво съвпадение. Колите са много скъпи. Виждах едната от балкона си. Другата беше зад ъгъла. И трета кола до нея е пострадала, заради близостта," обяснява човекът пред местна медия.

Щетите по колите изглеждат значителни, като S-ката е пострадала повече. По-големият X е с изгоряла предница и колата до него също е понесла щети.

Някак си единият от двамата собственика е успял да заснеме вандалите. Засега човекът остава анонимен, но в интервю за същата медия казва, че според него застраховката на колата му ще покрие щетите. Човекът естествено е разочарован от загубата на колата, още повече като се има предвид, че е почти нова.

Ето как разказва събитията: "Жена ми ме събуди, защото алармата на колата се беше включила. Скоро разбрахме, че е заради заради някакъв пушек около нея. Децата спяха и това ни дойде като шок през нощта. Успяхме да заснемем двамата вандали подпалили колата и сме предоставили снимките на полицията. Явно някой не е фен на прогреса. Колата е почти нова, карам я само от няколко месеца, но мисля, че имам доста добра застраховка."

tesla-model-x-podpalen-amsterdam-vandalism

Да видим дали ще намерят причинителите на това деяние и какво наказание би ги застигнало.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума