Peugeot гласи нова версия на Partner Electric за тази година

Електромобили

В този блог: Нов Peugeot Partner Electric с някои подобрения идва през 2018 г.

Старото съперничество с Renault се прехвърля и при електромобилите, където конкуренция на Partner Electric e Kangoo ZE...

Настоящата електро версия на Partner се прави с компоненти от Mitsubishi, като включва 49 кВт електромотор от Mitsubishi i-Miev и 22,5 кВтч батерия (80 модула x 3,75 V x 75 Ah) с GS Yuasa LEV75 клетки.

Mitsubishi вече е част от концерна Renault/Nissan и затова е интересно дали Peugeot ще продължи да използва компоненти от Mitsubishi или ще разработи свои. В Peugeot вече имат подобен, при това неприятен, казус – компанията придоби Opel, чийто електрически модел Ampera-e (близнак на Chevrolet Bolt) се проивежда от General Motors в САЩ. GM започна да върти номера на Peugeot и между двете компании прехвърчаха искри, но го отнася крайният потребител, защото цената на Ampera-e беше вдигната.

За новия Partner все още нямаме точни детайли, но Peugeot готви конкурент и на ZOE. До около година трябва да се появи Peugeot 208 Electric със 115 коня електромотор, 50 кВтч батерия, CCS DC бързо зареждане и 7 кВт бордово зарядно. Последното обаче е значително по-слабо от 22 кВт зареждачката на ZOE – 50 кВтч батерия 7 кВт бордово зарядно предполагат поне 7 часа AC зареждане. За сравнение ZOE с 41 кВтч батерия се зарежда за по-малко от два часа.

Повече за новите електро модели на Peugeot очакваме да научим от автосалона в Женева.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума