Hyundai представи официално Kona Electric (Видео, снимки и спецификации)

Електромобили

В този блог: Днес Hyundai официално представи новия си компактен SUV електромобил – Kona Electric.

2018-а вече се спряга като годината на електромобилите и определено има защо. Само след седмица очакваме да видим редица нови попълнения в електромобилното семейство, но малко преди това Hyundai ни изненадаха с виртуално представяне на дългоочакваният Kona Electric модел...

Компанията дори пусна и списъка със спецификации на колата, която ще дойде на пазара в две версии – едната от които очакваме да бъде с около 400 км реален пробег (470 км обявени от Hyundai).

Kona Electric ще се предлага с две различни батерии. По-малката версия ще е с капацитет 39.2 кВтч за около 300 км реален пробег с едно зареждане. Тази версия на електромобила ще бъде оборудвана със синхронен електродвигател с постоянни магнити с мощност 99 кВт, въртящ момент 395 Нм и максимална скорост 167 км/ч.

Версията с по голямата 64 кВтч батерия ще дава възможност за около 400 км пробег с едно зареждане и ще има по-мощен 150 кВт мотор. Максималната скорост е същата, но с по-бързо ускорение: 7.6 сек от 0 до 100 км/ч срещу 9.3 сек. за базовата батерия.

И двете версии ще бъдат оборудвани с AC бордово зарядно устройство с мощност от 7.2 кВт и ще могат да се зареждат на бързи DC станции с мощност до 100 кВт.

Обявеният от Hyundai пробег е по новия тестов стандарт WLTP, който според компанията дава по-реална представя за пробега на колата от стария NEDC стандарт. Ще знаем какви са точните показатели когато видим потребителски отзиви или тестваме модела в реални условия.

Kona Electric идва със седем-инчов информационен екран, който може да работи както с Apple CarPlay, така и с Android Auto - по-голяма осем-инчова система с навигация също е налична като опция.

Сред оборудването виждаме и Smart Cruise Control със Stop & Go, Асистент за предотвратяване на сблъсъци с пешеходци, Асистент за поддържане на лентата на движение (стандартно), предупреждение при сблъскване, предупреждение за внимание на водача и информирано ограничение на скоростта.

Това, което от Hyundai все още не са обявили, е на каква цена ще се продават двете версии на Kona Electric, но се очаква базовият модел да бъде пуснат на цена от 30,000 евро, когато започнат продажбите в Европа и Корея след няколко месеца.

И за финал няколко снимки на колата и видео от официалното представяне.

 

 


Kona Electric отвътре
Kona Electric на пътя

 

 

Кой коментира това

Коментиране като гост

0 / 9999 символно ограничение
Текстът трябва да е между 5-9999 символа

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна