Hyundai представи официално Kona Electric (Видео, снимки и спецификации)

Електромобили

В този блог: Днес Hyundai официално представи новия си компактен SUV електромобил – Kona Electric.

2018-а вече се спряга като годината на електромобилите и определено има защо. Само след седмица очакваме да видим редица нови попълнения в електромобилното семейство, но малко преди това Hyundai ни изненадаха с виртуално представяне на дългоочакваният Kona Electric модел...

Компанията дори пусна и списъка със спецификации на колата, която ще дойде на пазара в две версии – едната от които очакваме да бъде с около 400 км реален пробег (470 км обявени от Hyundai).

Kona Electric ще се предлага с две различни батерии. По-малката версия ще е с капацитет 39.2 кВтч за около 300 км реален пробег с едно зареждане. Тази версия на електромобила ще бъде оборудвана със синхронен електродвигател с постоянни магнити с мощност 99 кВт, въртящ момент 395 Нм и максимална скорост 167 км/ч.

Версията с по голямата 64 кВтч батерия ще дава възможност за около 400 км пробег с едно зареждане и ще има по-мощен 150 кВт мотор. Максималната скорост е същата, но с по-бързо ускорение: 7.6 сек от 0 до 100 км/ч срещу 9.3 сек. за базовата батерия.

И двете версии ще бъдат оборудвани с AC бордово зарядно устройство с мощност от 7.2 кВт и ще могат да се зареждат на бързи DC станции с мощност до 100 кВт.

Обявеният от Hyundai пробег е по новия тестов стандарт WLTP, който според компанията дава по-реална представя за пробега на колата от стария NEDC стандарт. Ще знаем какви са точните показатели когато видим потребителски отзиви или тестваме модела в реални условия.

Kona Electric идва със седем-инчов информационен екран, който може да работи както с Apple CarPlay, така и с Android Auto - по-голяма осем-инчова система с навигация също е налична като опция.

Сред оборудването виждаме и Smart Cruise Control със Stop & Go, Асистент за предотвратяване на сблъсъци с пешеходци, Асистент за поддържане на лентата на движение (стандартно), предупреждение при сблъскване, предупреждение за внимание на водача и информирано ограничение на скоростта.

Това, което от Hyundai все още не са обявили, е на каква цена ще се продават двете версии на Kona Electric, но се очаква базовият модел да бъде пуснат на цена от 30,000 евро, когато започнат продажбите в Европа и Корея след няколко месеца.

И за финал няколко снимки на колата и видео от официалното представяне.

 

 


Kona Electric отвътре
Kona Electric на пътя

 

 

Хора в тази дискусия

Коментари (5)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Стефан

Най- после - електричка с достатъчнио пробег на по-достъпна цена (надявам се). Доколкото познавам Ioniq electric - има доста глезотийки като системи за подпомагане на водача. Нямам търпение да дойде при нас и да го тествам.

  Прикачени
  гост
  1. Rumen Velinov

Кога се очаква да почне да се продава реално?

  Прикачени
  гост

До няколко месеца трябва да започнат продажбите и да дойде и в Европа колата, но засега не са се ангажирали с точна дата. Първо ще стартират в Корея и вероятно лятото някъде ще пристигне и насам

  Прикачени
  гост
  1. Rumen Velinov

Ако е същата година, шапка им свалям. За две години - два модела. Нисан за седем години не можаха да направят дори и приличен ъпгрейд на единствения им модел.

  Прикачени
  гост
  1. Стефан

От дилърството казаха, че колата ще е тук през есента. Надявам се да докарат и двата варианта на комплектация на батерията, за да може да им ударим един сравнителен тест драйв...

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна