Nissan стартира програма за подмяна на батерии в Япония

Електромобили

В този блог: Притежателите на Nissan LEAF в Япония ще могат да заменят старата батерия с обновена.

Това става възможно с нова програма и цената за подмяна е доста прилична, което може да предизвика достатъчно интерес...

Стартът на новата инициатива на Nissan ще бъде даден до края на март и се обезпечава от 4R Energy Corp., компания създадена съвместно със Sumitomo Corp. специално за програмата.

Ходът идва навреме тъй като първите електромобили от LEAF 1 поколението вече са на 7 години. И като цяло с увеличаване на търсенето на електрички, броят на употребяваните батерии на възраст за рециклиране ще се увеличава все повече. В Nissan се надяват, че като заменят тези батерии може да спомагат за намаляване на разходите за подмяна и да оживят пазара на електриички втора ръка.

Отначало компанията ще предлага рециклирани 24 кВтч батерии за $2,850 и по-късно ще добави други батерии. В програмата се предлага и замяна с нови батерии:

  • 24 кВтч – $6,180
  • 30 кВтч – $7,610
  • 40 кВтч – $7,800

Важно е да отбележим, че става дума точно за замяна. Това не са цени за покупка на нови батерии. Иначе казано, те са валидни само когато Nissan свали старата батерия на електромобил и на нейно място монтира рециклирана или нова.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума