Мъск съобщава за предстояща цялостна реорганизация на Tesla; Model 3 вече достига почти 4,000 бройки на седмица

Електромобили

В този блог: Tesla новости от изминалите няколко дни.

Доста неща се случват в Тesla през последните няколко седмици и по всичко личи че изпълнителният директор на компанията Елон Мъск се опитва да навигира не само обичайните си дейности, но да следи изкъсо нещата до най-дребните детайли.

Tesla се намира в доста интересна фаза от развитието си като компания и големите очаквания, които трябва да изпълни тази година вече изискват бързи действия и резултати.

След последните оптимизации миналия месец сега се задава нова доза от такива и този път изглежда ще има сериозна чистка в компанията.

В началото на тази седмица Мъск е изпратил ново съобщение до всички служители, че в Tesla предстои цялостно реконструиране, което включва и намаляване на мениджмънт състава.

Миналата седмица един от главните инженери на Model 3 си "взе почивка" за неопределен период от време, но като нищо оттеглянето му може да има връзка с предстоящите промени.

Факт е, че най-лесният начин да съсипеш една компания е като продължаваш да я правиш по-голяма и в случая на Tesla очевидно е дошло времето редица хора и подизпълнители да прекратят работата си с тях.

Мъск вече отсече, че всички подизпълнители, които не са доведени от служители на компанията спират да работят с Tesla и сега предстои нова серия от промени.

Компанията има за цел най-накрая да излезе на печалба през третото тримесечие на тази година и съкращаването на ненужни разходи определено би спомогнало за тази цел, наред с увеличаването на производствения капацитет на Model 3

Междувременно някои от доставчиците на части за Model 3 споделиха, че от началото на месеца получават значително по-големи поръчки за части и това съвпада с последните данни, които сочат че Tesla е много близо до достигането на 4,000 Model 3 бройки на седмица.

Тези резултати определено са доста впечатляващи като се има предвид че преди няма и месец компанията успя да вдигне седмичния капацитет до малко над 2,000. Вчера Мъск сподели, че очаква до края на тази седмица да се правят по над 500 Model 3 коли на ден.

В момента група компютърни специалисти се състезава, за да намери решение на проблем с някои от автоматизираните процеси и да ги ускори, което допълнително ще увеличи производствения капацитет до края на този месец.

От 26 до 31 май е планирано още едно спиране за оптимизации на производствения процес, така че в началото на следващия месец ще имаме повече яснота около точните бройки и докъде са го докарали.

В началото на тази седмица излязоха и първите резултати от тестовете на Model 3, които се провеждат от застрахователният институт за безопасност по пътищата в САЩ (IIHS).

Tesla се гордее с това, че получи много високи оценки за безопасност на Model S и Model X и вероятно същото ще се случи и с Model 3.

Все още не са минали всички тестове, но на първият от тях за предотвратяване на челна катастрофа при скорост от 20 и 40км/ч., колата е получила отлична оценка.

 

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

5000 на ДЕН или на СЕДМИЦА ?

Любомир
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

5,000 им е целта на седмица до края на юни, а сега казват, че очакват до края на тази седмица да правят по над 500 на ден и да стигнат до 4,000 на седмица.

Стефан Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения