Официалната премиера на Audi e-tron quattro е на 30 август в Брюксел

Електромобили

В този блог: Производствената версия на e-tron ще бъде показана в края на лятото в белгийската столица.

Брюксел е подходящо място за премиерата, тъй като точно там ще започне производството на електрическия SUV на Audi по-късно през годината. След това в белгийския завод ще се сглобява и Sportback версията на модела, от 2019 г.

Точните технически данни на e-tron quatrro ще бъдат обявени на 30 август на събитие в Брюксел. Засега Audi подсказва за 400 км реален пробег и 150 кВт бързо зареждане, с което батерията ще се пълни до 80% за около 30 минути. Сметката не може да се прави точно така, защото мощността на зареждане не е константа в хода на една зарядна сесия, но за едно грубо пояснение, при 150 кВт мощност за половин час могат да се заредят около 70 кВтч енергия, а 80% от 90 кВтч са 72 кВтч, откъдето и сметката за 0-80% за 30 мин.

В тази връка, предварителната информация е, че батерията на e-tron ще бъде с капацитет 95 кВтч (90 кВтч използваем), което го поставя една идея пред Jaguar I-Pace с 90 (86) кВтч.

В първоначалния концепт от 2015 г. имаше един мотор на предната ос и два отзад, за обща мощност 316 кВт (430 кс) или 365 кВт (496 кс) в режим с допълнителна тяга.

Като стана дума за сравения в мощността, да направим още едно, но "вътрешно". Като размер e-tron ще е някъде между Q5 и Q7, което вероятно ще го направи сравним с I-Pace и в това отношение.

За зареждането обаче e-tron може да има едно огромно предимство, заради опцията за 22 кВт AC бордово зарядно. С него на AC зареждачка с мощност 22 кВт половината батерия на e-tron ще се пълни за около два часа. Това създава много повече гъвкавост в използването при пътувания до места където няма DC инфраструктура, до които без тази опция (22 кВт бордово зарядно) много хора въобще не биха потеглили дори при наличие на мощни AC зареждачки.

Сега е трудно да се прогнозира кога, но има вероятност и двата модела да се появят на българския пазар през следващата година.

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Доста прецизни сметки за батерията!
Вероятно е 95kWh?
Е как за 2 часа ще се зареждат дори 80% / от 95/ с 22kWh??? Даже на теория са 44 до 72 /80% от 95 е 76/ има поне още 2 часа зареждане.

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Ми да така си е - за два часа грубо половин батерия - а именно 2 часа х 22 кВт е 44 кВтч, което си е баш половината от 90 кВтч (използваем капацитет) с едни 2 кВтч разлика - Разбира се, че има още два часа - нали за това говорим, че на 22 кВт за 2 часа половината батерия ще се зареди - не цялата.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Ми не:
“Audi, Volkswagen’s most profitable unit, said late on Monday that the Audi Summit, set for August 30 in Brussels where the e-tron will be built, has been cancelled. Instead, the summit will take place at an undetermined time and location in the United States.”

Орлин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума