И Калашников ще се "конкурира" с Tesla

Електромобили

В този блог: И руснаците се включват в групата "конкуренти" на Тesla.

Вече започна да звучи някак банално, когато поредният електрически прототип се появи на бял свят и компанията производител използва думи от сорта на "ще се конкурираме с Tesla".

Въпреки това тези заглавия продължават и поредното такова идва от руската компания Калашников, която от известно време насам се опитва да си проправи път в електромобилния сектор.

Миналата година те представиха електрическа версия на мотор за руската полиция, а сега излизат с нов такъв, който леко наподобява визията на Иж 21252 от 1973?

Новото возило на компанията бе представено по време на оръжейния форум "Армия 2018" миналата седмица, а София Иванова, директор по комуникациите в Калашников, сподели пред руската РБК, че:

"Смятаме да се конкуриране точно с Tesla, защото в момента те имат успешен проект в областта на електрическите превозни средства. Очакваме да предложим нещо, което е поне наравно с техните модели."

Това е доста смело изказване и ще бъде интересно да видим след време на какво точно се базира, защото от малкото споделени спецификации на CV-1 не можем да се съгласим с тях.

Електромобилът им изглежда като преобразувана версия на Иж 2125 Комби, която разполага с 220 кВт мотор и батерия с все още неясен капацитет, която щяла да позволява 350 км пробег с едно зареждане.

Все още липсва доста информация за тази кола, а освен това според някои от изявленията направени по време на представянето й, тя по-скоро ще послужи като тестов модел за разработката на изцяло нов електромобил с различен външен вид.

Каквото и да планират от Калашников, то със сигурност ще бъде на светлинни години от Tesla, но очевидно в днешно време това е един от най-добрите трикове за малко повече медийно внимание.

Ето как изглежда колата отблизо.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна