Audi започва производството на e-tron quattro SUV днес

Електромобили

В този блог: Audi обяви днес, че започва производството на изцяло електрическия e-tron quattro SUV.

След няколко години подготовка, Audi започва производството на един от своите електрически модели. Официалното му представяне се очаква към средата на месеца.

Две седмици преди определената дата, Audi днес обяви, че започва производството на електрическия си SUV във фабриката си в Брюксел. Членът на борда, менажиращ производството и логистиката на Audi, Петер Кьослер коментира, че новия електромобил комбинира иновативни технологии като виртуални външни огледала с традиционни похвати на немския производител за качествено управление и динамика.

Петер казва също, че фабриката в Брюксел е била сериозно модернизирана за производството на електрички и е първата в премиум сегмента, сертифицирана за въглеродно-неутрално масово производство.

Audi се готви за производството на електрички от няколко години и в последните месеци нещата минаха на по-високи обороти. През юли започна производството на електромотори за e-tron във фабриката в Унгария, но сглобяването ще се извършва в Брюксел.

Модернизирането на брюкселската производствена линия е включвало "реконструиране" на отделите за шасита, боядисване и сглобяване. Добавени са също зони за производство на батерии и автономни транспортни системи, които да ги пренасят.

Досегашните характеристики от Audi посочват 95 киловатчасова батерия, 2 електромотора с обща мощност от 320 кВт и бързо зареждане с мощност до 150 кВт. Последният прототип беше обявен със стартова цена от 80 000 евро и пробег от около 400 км.

Всичко това ще бъде потвърдено или променено при представянето на производствения модел на 17-ти септември в Сан Франциско.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари